top of page

... i l’insecte esdevindrà plaga

2021

les problemàtiques socioambientals venen generades, en gran part, a causa de la desconnexió de l’individu i la naturalesa. L’humà s’ha convertit en un subjecte que encarna la destrucció, que amb el seu pas carrega de mort a l’ecosistema, com una plaga monstruosa per la natura. aquesta relació ens ha dut al paradigma actual, completament antropocèntric i basat en dinàmiques de domini i explotació. la vida i tot allò que la fa possible es troben en risc.

aquesta peça pretén fer-nos reflexionar entorn la nostra existència que balla constament entre la destrucció i la dependència, tot marcant aquest binomi com la base de la nostra en relació a la natura, imaginant com debem ser perceputs per la resta d’éssers del planeta.

... i l’insecte esdevindrà plaga utilitza la metàfora de l’insecte, alien, ésser extrany i tenebrós per parlar sobre la relació de l’humà amb la natura. la peça remet a l’imaginari del vestigi, del monstre. juga amb la contraposició amb l’objecte natural, fet que obre el diàleg entorn l’objecte produït per l’humà (l’insecte) i el produït per la natura. La peça no es recolza en l’objecte natural sinó que el pretén posseïr ja que d’ell en depén.

DSC_1489.png
DSC_1510.png

aquesta peça està conceptualitzada per tal d’estar recolzada i/o en contacte amb un o varis elements vius vegetals. amb això, es pretén incentivar la compra i reproducció d’aquests, entenent-los com a necessaris per la nostra vida.

la posició i interacció de la peça variarà en funció de l’espai on es trobi per tant no hi ha una posició correcta

bottom of page