top of page

noms de les persones afusellades al Camp de la Bota 1939 - 1952

anomenar com a manera de reconèixer

La peça s’ha basat en dur a terme l'acció de llegir els 1706 noms de les persones que van afusellar al Camp de la Bota entre el 1939 i el 1952.

A l'hora de fer la lectura no ho faig en com els noms es troben escrits al parapet sinó que altero l'ordre a través de:


1. Començant per les persones que els seus cognoms comencem amb la Z i acabant pels que comencen per la A. Quan arribes al parapet et trobes les persones amb els cognoms que comencem per la A fent que la majoria de persones no arribin a llegir els noms de les persones que tenen un cognom que comença per la Z. Aquest va ser el comportament de la majoria de visitants quan jo he estat allà allà.


2. He començat llegint el nom i després els cognoms, per tal de dotar d’individualitat i humanitat a cada una de les persones afussellades. També, l'estructura de dir primer els cognoms i després el nom remet molt als tràmits judicials, els quals els van sentenciar a mort.


Finalment, he alterat l'enregistrament per tal que simuli que els noms venen d’un altre lloc, d’un altre espai, com si vinguéssin o bé de sota terra o d’una habitació del costat, evidenciant així la diferència temporal.


link


bottom of page