top of page

jo ho ignorava però ho vaig fer

Enriqueta Gallinat i Roman

Raval (Ciutat Vella) i Sant Antoni (Eixample)

40 '

Transitar amb la mirada de l'Enriqueta quan era una nena, des del seu naixement fins que es casa. Parlar de vida familiar, de primeres vegades, de records d'infància, de jocs al carrer i del procés d'entendre el món que l'envoltava.

L’Enriqueta Gallinat i Roman (1909-2006) formava part de l'Associació Les Dones del 36, creada al 1997 per un grup de dones supervivents de la Guerra Civil Espanyola. L'objectiu de l'associació era fer conèixer a la societat, especialment a les noves generacions, el període de la Guerra Civil, Franquisme i Transició des de la mirada de la dona. Totes elles van desenvolupar accions per defensar la llibertat i la democràcia. Estaven afiliades moltes d’elles a organitzacions i van ser represaliades. L'associació es va dissoldre el 2007 perquè la majoria de les seves integrants havien superat ja els noranta anys.


Les entrevistes a l'Enriqueta Gallinat i Roman que apareixen en aquesta ruta es troben a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Les entrevistes són fetes per la Mercedes Vilanova (historiadora) i la Mercedes Hernández-Martorell (antropòloga).


inicia la ruta

Llista de llocs per on passa la ruta:

  1. Plaça d'Emili Vendrell

  2. Antic Hospital de Santa Creu

  3. Rambla del Raval

  4. Mercat de Sant Antoni

  5. Cinema Renoir Flordiblanca

  6. Gran Via de les Corts Catalanes & carrer Viladomat

bottom of page